Müsli

Valfria frön och gryn, te x pumpakärnor, solrosfrön, krossade linfrön, sesamfrön, havregryn… Blandas i en skål, förslagsvis 1-2 dl av varje sort (kanske något mindre mängd linfrön).
Rör ned lite matolja, flytande honung och vatten i fröblandningen, inte för mycket. Det ska bara ”binda ihop”.
Häll ut fröblandningen på en plåt och rosta i ugnen, ca 225 grader i ca 10 minuter. Passa noga och rör om då och då, det bränner lätt.
Ta ut och lår svalna. Därefter kan man röra i kokos, kanel och torkade bär. Jag brukar ha i torkade gojibär, blåbär och tranbär (gott och supernyttigt, fyllt av antioxidander), men tropiska frukter blir också väldigt gott.
Knäckebröd
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrö
0,5 dl krossade linfrön
2 dl maizenamjöl
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och blanda i. Häll i kokande vatten och rör om. Det ska bli som en tjock välling. Häll ut ”röran” på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut så tunt som möjligt. Grädda i 60 minuter.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar